Istorie se poate repeta… cumva!

Neața!

Aseara cand discutam cu iubita mea, am realizat cateva chestii. Aceste lucruri le stiam dar nu ma gandisem niciodata la ele. Am abordat foarte multe subiecte si am realizat așa: snobismul, hoția, corupția, „inversitatea” sexului, spalarea de bani si toate cele exista de cand lumea si pamantul.

Prin anii 1600-1800 cand oamenii isi faceau baie o data pe luna sau pe an, boierii, acei snobi cu putere si bani conduceau plebea, restul oamenilor. Realizez ca noi n-am invatat nimic din istorie si, cumva, incepe sa se repete. Acei snobi cu bani făceau manevre cu alti snobi pentru si mai multi bani. Aveau legaturi cu „Senatul” cu acea „institutie” la care mita era la ordinea zilei si oamenii de rand nu aveau nici un gand sau sansa sa afle sau sa stie ce se intampla. Acei oameni traiau de pe o zi pe alta, din mestesugarii sau munci la boieri. Toate astea pana cand timpul a trecut, lumea s-a mai desteptat, lumea a inceput sa afle cauzele saraciei si ineficientele economiei, sursa traiului boierilor si toate cele Revoluțiile cauzate de nemultumirile „plebei” au aparut si au fost urmate de razboaie si ne-au adus aici… Ne-au adus aici ca sa ce? Sa incepem alte revolutii si razboaie? Bai nene, ăstia cu spalare de bani, camatarie si toate cele, un gand va rog sa-l aveti, si anume, sa furati mai putin daca vreti sa sfarsiti decent sau sa nu mai furati, desi e cam greu, nu? Oamenii se trezesc la realitate, influența comunismului dispare, si curajul democratic apare si infloreste incet prin toata țara.

Ca o parere personală, spun că nu va mai dura mai mult de 3-5 ani pana la o noua revoluție sau cel puțin un incident grav intr-o institutie a statului asemanatoare cu tragediile din Caracal, Colectiv si altele. Spun asta pentru ca oamenii din nemultumiri frecvente o dau in violență iar violența duce de multe ori la nebunie si, intr-un final, nebunia duce la un haos total.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s