O altă tragedie, aceeași Românie! Trist!

Autoritati incompetente, sistem invechit, corupti si lasi, competitori si lacomi; asa pot să descriu de vreo cativa ani Romania. Ce am putea face? Sa plecam? Daca plecam, lasam tara astora s-o fure si s-o dea pe bani care se risipesc. Sa ramanem? Am ramas multi, unii cu teama, altii cu indiferenta ca nu se schimba nimic. Sa iesim in strada? Poate este o solutie. Trebuie sa iesim mai des. O noua revolutie? Suntem aproape!

Nu am cuvinte sa ma pronunt pentru cazul tragic din Caracal. Sincere condoleante familiilor si multa **** incompetentilor si „smardoilor” din politie. Spun „smardoi” ca in ultimii ani numa’ smecherii astia care se cred importanti se duc in politie. Ei cred ca totul li se cuvine si fac abuz in serviciu iar la un caz grav ca cel din 26 iulie… se trag pe coada. Am să las mai jos un citat luat de la un amic de pe Facebook care spune exact cum ne simtim noi toti in momentele astea:

Prefer să nu mă pronunț în niciun fel atunci când mai apare câte o știre ca cea de astăzi. Credeți-mă, nu sunt genul de om care să scrie despre astfel de subiecte, dar acum simt să o fac.

Am mai citit știri de acest gen, dar vă spun sincer ca după veștile de astăzi nu îmi pot reveni. Nu știu de ce. Stau întins, țintuit în pat și încep să pun la îndoială toată această „siguranță” virtuală cu care suntem iluzionați de către autoritățile „competente”.

Iertați-mi modul grosolan de exprimare, însă:

Această fată ar fi fost în viață acum dacă oamenii legii ar fi acționat conform gravității momentului și al instrumentelor PE CARE LE AU PUSE LA DISPOZIȚIE ÎN CAZURI EXTREME!
A trebuit să moară un copil de 15 ani în chinuri ca să fie dat încă un exemplu?

Trist, România.
Mă uit fără speranță la haosul care ia amploare de la tragedie la tragedie în timp ce lucrurile nu se schimbă și mă întreb: Oare cine e de vină?

Ce pot să fac în acest moment eu, ca persoană fizică, să ajut la prevenirea unor eventuale alte situații similare?

Eu personal am ajuns să mă întreb lucruri pe care autoritățile nu se obosesc să și le adreseze de la eșec la eșec.

Ca cetățean român, chestionez competența instituțiilor în ceea ce privește garantarea și protejarea DREPTURILOR MELE PRIMORDIALE.

Nu pot să percep nici măcar nivelul de ignoranță, de superficialitate cu care toată această situație a fost gestionată.

Nu mai știu unde sunt în siguranță.
P.S. Mi-e frică

Noapte bună ție, dulce Românie!”

– Chiriac Amedeo-Marian,

Sursa: Facebook

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s