Game of Thrones – Opinii – Păreri – Episodul 3 „The epic battle”

Știu că nu am mai postat de mult un articol, dar scuza mea e ca au fost sarbatorile și aceste zile mi le-am petrecut cu Familia si iubita mea.

Ce o sa citesti mai jos e ca un fel de reactie pe care am scris-o la o postare de pe facebook. Dacă esti fan Game Of Thrones sau esti interesat, i-ati o cafea, aprinde-ți o țigară și te invit sa dezbatem impreună.

Lectură plăcuta!

Un serial se comentează dupa ce apare finalul lui. Toata faza cu batalia face referire la presiunea depusa pe umerii lor. Pe langa problemele externe (white walkers) erau si problemele interne ca: sensibilitatea relației dintre Sansa si Dany; Punerea in de-acord a tacticilor de aparare – aparent nesatisfacatoare victoriei ușoare(unde sunt mai multi conducatori, exista multe lacune, contraziceri si asa mai departe)Dany era preocupata in mare parte de Jon. De el efectiv. Si-a dedicat toata armata lui, incercand sa para ca ea e „sefa” desii nu era așa. Legat de faptul ca Dorhtraki(armata) a fost nimicita, era doar o problemă de număr. In unele batalii, se trimiteau trupe mici de atac, pentru a cerceta terenul, un fel de carne de tun. Aici si-a trimis 90% din armata. Oricum, intr-un episod se discuta problema hranirii unei asemenea armate, singura persoana care nu isi facea griji era Danaerys ceea ce poate face referire la faptul ca stia ca vor fi sacrificați.

O alta problemă este Azor Ahai. Foarte multi din public s-au concentrat pe teorii si chestii si nu au mai fost atenti la „degustarea” serialului. A aparut o manie in „Cine-i ăla și ăla”, „care-i predestinatul” si tot felul, exemple sunt multe.

Legat de strategia si pozitionarea catapultelor, a armatei si a arcașilor. Era prima oara cand ei se aflau sub asediu. Se presupunea ca armata „Viermelui” si armata Dorhtraki vor face față destul timp cat sa rezolve problema cu Night King. NK era principalul dușman. L-au pus pe el pe primul plan și îl așteptau. Intr-adevar ca NK s-a jucat cu ei. Le-a diminuat armata aproape la inexistență. Dar este o scena in care un numar mare din armata a batut retragerea.

Faptul ca Arya l-a omorat pe Night King a fost cel mai neașteptat, și după parerea mea, cea mai epica fază. Intr-adevar multi se așteptau ca NK sa moara intr-o lupta glorioasă sau sa faca ceva „spectaculos” in timpul dezintegrarii sale, dar personal, pe mine m-a mulțumit acea scenă.

Au murit personaje care oricum nu isi mai aveau rostul mai departe, ca si final de sezon. Jaime nu putea sa moara, toata lumea asteapta, si serialul in sine cere, ca acesta sa se reintalneasca cu Cersei. Lady Brianne nu putea murii. Presupun ca va murii in episodul 4, intr o moarte, as spune glorioasă, dupa o luptă grea, sau va ramane in viata pana la final unde va primii un grad nobil si va fii un fel de luptator de onoare al regelui/reginei. De Sam inca este nevoie. Acesta inca are cunoștințe . Bine, sincer, lui Sam nu-i gasesc nici o explicație, ar putea fi doar un exemplu de „norocul prostului”.

Se vor mai intampla multe in episodul 4, si eu astept cu nerabdare. Si serios, gandita logic, batalia nu a fost asa foarte „prost strategica” din vina scenaristilor. Era nevoie ca armata lor sa fie decimata. Altfel, in lupta contra lui Cersei poate ar fi parut mult prea OP sa zic așa. Si ce moment mai bun de a „scapa” de armata decat intr-o batalie de genul cum a fost in episodul 3. S-au intamplat multe in 82 de minute sau cat a durat. Si revenind la scenariști, R.R Martin este principalul coordonator sa zic asa cand e vorba de poveste. Intreaga Fantezie GOT e bazata pe momente istorice, ceea ce deducem ca omul stie multa istorie si s-a informat si foarte mult legat de strategii, pentru bataliile anterioare, spre exemplu. Si ar fi multe de spus, dar sunt pe tren spre București si scriu foarte greu pe telefon.

Have a nice Day!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s