Intamplare

Nu stiu daca sa zic „Neata!”, pentru ca e 00:00 cand ma apuc sa scriu acest articol. Ieri nu am mai apucat sa scriu ceva pentru ca am fost plecat, iar acest articol o sa il postez imediat.

Vineri, adica ieri. M-am trezit pe la 15:23. Cu o noaptea inainte am fost plecat la plimbare. Ma trezesc stau putin si apuc sa vorbesc cu sora mea care-mi spune ca ea se duce la Biserica, ca e Prohod, cu niste amice de-ale noastre. Am zis sa merg si eu ca si asa acasa nu am ce sa fac. Ajungem acolo, slujba incepuse pe la 6, iar noi pe la 6 si 10 am ajuns. Aprind niste lumanari cum am fost invatat de mic, intru in Biserica si incepe si partea in care marea majoritate din biserica incepe sa cante din niste cartulii. Am cantat cat am cantat apoi am iesit afara. Nu mai putea. Era aer inchis, era si cald, iar usa deschisa nu avantaja. Si am stat afara. M-am intalnit cu o gramada de lume care nu ma mai vazuse de foarte mult timp. Toti m-au intrebat cum sunt, cum e la facultate, chestii din astea. Timpu’ trecea si am ajuns la momentul in care iesim din biserica si trebuie sa dam un ocol acesteia cu 3 opriri. Eu cum ies si ma aliniez corespunzator, se pune o baba langa mine. Clopotul incepe sa bata iar baba de langa mine: ” Ce frumos canta…”. Am ignorat-o. Mai trec vreo 2 minute si-mi spune pe un ton foare plangacios si cu parere de rau: ” Mama, nu uita clopotul tarii tale, care bate! Nu uita. Uite cum toti sunt plecati si se intorc la familiile lor de sarbatori, mama! Nu uita!” Eu am inlemnit si nu stiam cum sa ma scot. Ma amutisera aceste 3 fraze si nu stiam ce sa gandesc. Am fost luat prin surprindere. Treaba e ca eu nici macar nu o cunosteam.Mi s-a adresat foarte personal. Intr-adevar are putin adevar in ce ziceai, dar totusi. Poate nu pare cine stie ce chestie, dar felul in care mi-a spus-o, si ideea e ca mi-a spus-o mie… m-a lasat asa, sa zic marcat? Ideea e ca o sa tin minte, ca a fost foarte creppy.

M-a si amuzat intr-un fel. Bine, amuzamentul a venit dupa toata imtamplarea. Tu ai patit ceva saptamana asta, si daca da, ce anume?

Sa ai o dimineata, zi, seara, noapte misto!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s