Facultate sau nu?

Neata! Acest articol va fi scurt, dar merita citit. Este destinat tuturor categoriilor de varsta.

 

Sunt in a 7-a luna de Facultate si aproape ca imi iau campii. Cum am ajuns eu la Bucuresti? Habar nu am. Eu dadusem la o alta facultate pe acelasi domeniu, in alt oras. Si ghici ce, am picat. Ca sa se inteleaga, nivelul facultatii de aici din Bucuresti depaseste lejer nivelul facultatii unde am picat. Buuun. Toate bune pana aici. Acum, de intrat am intrat, dar de rezistat? Unde sunt eu acum e nevoie de studiu zilnic sau cel putin aproape zilnic ca altfel chiar nu poti sa tii pasul.

In acest articol as vrea sa punctez cateva detalii de care are nevoie oricine cand vrea sa se duca la o facultate.

  1. Analizeaza bine nivelul Universitatii la care vrei sa dai. Trebuie sa il ai in vedere pentru ca degeaba intrii daca la un moment dat o sa vrei sa iti bagi picioarele ca nu rezisti din anumite lipsuri.
  2. Cauta ce iti place! Indiferent cine ce iti spune, tu du-te acolo unde iti place. Daca iti place ce faci, va trece timpul mult mai usor si vei invata si lucra muult mai usor.
  3. Vezi ce „iesi” dupa ce iei diploma de licenta. Acum, sincer, degeaba iti place, daca dupa facultate nu o sa te ajute cu absolut nimic si tot la KFC te vei angaja. Orienteaza-te sa iesi pe un domeniu care din primul an de munca de dupa facultate sa ai un salariu de 1500-2000 de lei. Da, exista. Calificat chiar.
  4. Nu te da batut. Accepta orice ajutor. Implicate in orice activitate ce iti permite timp, iti place si iti aduce beneficii.
  5. Odata ce ai intrat, incearca sa nu porti pica profilor, cum ai facut-o in liceu. Sau daca nu te poti abtine, macar fa in asa fel incat sa nu isi dea seama. Considera ca ei chiar sunt Dumnezei acolo si nu prea ai ce sa le faci. Nu e ca in liceu. Sa tii minte! Mai bine incearca sa discuti cu ei orice prostie le-ar placea lor sa discute. O sa-ti fie mai simplu sa supravietuiesti.
  6. In functie de facultate, ai grija la absente. Da, serios. Multi cred ca odata ce ajungi la facultate poti sa faci ce vrei, dar nu e asa. De exemplu, la mine, daca lipsesti o saptamana, incep profii sa intrebe de tine si daca te-ai lasat sau nu. Daca lipsesti mai mult de 6 ori la un curs/seminar, te poti trezii direct ca nu te baga in examen, sau primesti refacere – repeti anul la materia respectiva. Si a da, cu cat nivelul de pregatire este mai mare, cu atat exigentele sunt mult mai ridicate si prezentele din ce in ce mai obligatorii!

 

Cam asa decurg treaburile cu facultatea. Daca urmeaza sa te duci la una tine cont de ceea ce ti-am scris sau daca ai pe cineva care urmeaza sa intre, recomanda-i articolul meu!

 

Pana pe data viitoare, sa ai o dimineata, zi, seara, noapte misto!

 

P.s. Sesiunile sunt printre cele mai horror intamplari pe care le vei traii in viata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s