‘Ai dracu de pietoni

Aș spune să bei liniștit/ă cafeaua, dar având în vedere că e ora 21:02 când scriu acest articol aș spune doar să bei ceaiul. A da, sorry pentru azi dimineață, dar aseară am adormit devreme și nu am mai scris nimic. Anyway, o mică lectură plăcută!

Într-o dimineață mergeam cu autobuzul(ca deobicei) spre oraș. Viteza acestui mirific autovehicul era direct proporțională cu viteza unui melc șchiop. Deci, nu mergea repede.

Pe la jumătatea drumul, o frână îmi deranjează echilibrul ying yang-ului (era dracu să pic din picioare). Și ce sa vezi, oprise la o trecere unde o pietoană vorbea la telefon.

Bă frate, știi ce se întâmpla daca ăsta cu autobuzul mergea putin mai repede? Te lovea. (Zic și eu) La ce dracu sari pe trecere?

Chestia asta am observat-o în ultimii doi ani și nu este în regulă. Șoferii, de multe ori, pică vinovați când ei chiar nu sunt și când sunt, scapă.

Ghid de instruire pentru trecerile de pietoni

1. Soferi

Bossule, nu-mi pasă ce motor are sau câți cai putere duce, dar unde vezi trecere de pietoni, încetinește. Serios! Gândește-te că așa mult mai mulți oameni îți văd „bolidul” și ți-l admiră.

2. Pietoni

Bossule, când vrei să treci strada pe la colț sau pe trecere, uită-te în stânga și dreapta și mergi preventiv unde sunt 2 sau mai multe benzi pe sens. Anu’ trecut am văzut moartea pe 4 roți. Avea formă de BMW, culoare neagră, breck și cu un idiot la volan. Traversam strada. Avea 2 benzi pe sens, pe 3 dintre ele au oprit mașinile, toate bune. Mai aveam o bandă, să zic așa, de traversat. Ghici, am dat jumate de pas înapoi si am văzut cum m-a gâdilat acel frumos autovehicul pe geacă (o țineam in mână). A oprit după 15 m și a stat nemișcat vreo 30 de secunde. Săracu’ îi înghețase și biluțele în pantaloni. Măcar mi-am dat seama că avea constiință. Apoi a plecat. Semn de bună purtare.

Revenind.

Nu te uita in bucata aia de plastic cu ecran când traversezi. Uită-te pe unde mergi.

Pe viitor cască ochii. Indiferent ce esti, șofer sau pieton.

Până pe data viitoare,

Să nu scapi cafeaua!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s