Cum să nu te faci de râs in 2k18

Decât să mai încălzești apă să faci cafea sau să folosești expresorul, nu mai bine faci un IceCoffee?

Hmm. Sa fiu al dracu dacă știu cu ce să încep. Probabil o să fie un fel de top 3 sau ceva…

1. Nu cânta dacă nu știi sau nu poți s-o faci

Nu vreau să fiu rău, dar când văd că râgâie câte una sau unu chiar mi se schimbă starea. Și ok, mă sfătuiești să râd in loc să mă crucesc, dar în cazul unei tipe e chiar nasol. Adică, dacă e un clip cu un tip care vrea să cânte, singurele comentarii #PECARE le are sunt de la fratele lui și alți doi prieteni. În cazul unei tipe, treaba stă altfel. Vine întrebarea: „Cum de ajung niște surde să creadă că ele chiar le au cu muzica și se pricep la așa ceva?” Pai răspunsul este simplu. Din cauza ta, bulangiule!

Cum? Simplu, pe lângă tine mai sunt și alții care vor să i-o tragă tipei respective și cu un strop de speranță in tastatura,ei, la fel ca tine, îi comentează ăsteia că ce frumos și divin cântă, un talent balconic (Mai mult balconx2 decât talent).

Ok, presupun că tu ăsta care citești ești o fată. Nici tu nu ești lipsită de vină. Incurajarea aia pe care i-o dai tu prin comentariile alea de dive are un impact. Ce persoană nu s-ar bucura la: „Bine, sora mea! Continuă tot așa! Ești un talent înnascut și mă bucur tare mult ca suntem prietene”. Și chestia asta poate continua.

Bun. Să zicem că îți dorești să cânți, dar nu vrei să te faci de râs, ai oameni care-ți spun să ai curaj pentru că tu ai voce frumoasă, dar ești indecis/ă. Ce să faci? Răspunsul este simplu. Du-te, in puii mei, la unu sau la una care chiar știe să cânte sau are habar de puțină muzică. La cine? Este imposibil să nu ai un prieten care este prieten cu un tip sau tipă care studiază muzica. Este la fel de imposibil să nu existe un liceu vocațional cu secție de muzică sau vreo școală particulară. Te duci pur și simplu și întrebi: „Mă asculți și pe mine, vreau să fi sincer, cânt bine sau nu?” Durează 5 minute, mai mult decât o partidă buna de-a mea. Dacă ți-este „nașpa” să îi cânți persoanei care se presupune că știe muzică, pregătește din timp o mică înregistrare cu tine de vreo 2 minute. Îți va zice imediat. Dacă ești norocoasă și ai talent, vei fi capabilă sau capabil, depinde, să urmezi un nou drum. Dacă ești ghinionist/ă, de fapt poți vedea partea bună: nu te-ai făcut de râs și poți tăia muzica din lista ta de „Ce să fac în viață?”.

2. Fă baie

Ok, un alt lucru răutăcios, dar adevărat. Dacă faci baie odată la 2 zile și tot îți bat unii apropo cum că puți, stai liniștit/ă, probabil ești adolescent/ă și ai o problemă cu hormonii. Treaba asta se poate rezolva intr-o ședință de 10 minute la un dermatolog care o să-ți spună ce să faci sau pur și simplu, fă baie zilnic. Chestia asta se rezolvă în câteva luni (3-5), în funcție de corpul tău. Ai grijă și ce mănânci sau bei pentru că și asta contează foarte mult.

Dar dacă nu faci baie mai mult de 3 zile și lumea te ignoră pur si simplu sau te ia la mișto și nu știi care e problema, îți spun eu. Nu problema, ci soluția: spală-te! Serios, să nu faci baie de lene și să te consolezi cu ideea ca dacă dai cu parfum e totul în regulă, de fapt, totul este mult mai rău.

3. Citește

Bine, la punctul ăsta, diferă. Prin citit, ma refer la documentare. Pe scurt, doar nu fi prost/proastă. Citește orice. Orice articol, orice text. Uita-te la orice clip cu teme interesante(adică nu doar beauty sau mașini, orice), documentare pentru că nu știi când o să-ți folosească informațiile.

De exemplu, eu printr-a IX a sau a X-a mă uitam la documentare pe Discovery, din plictiseală, noaptea. La un moment dat, la școală, profu’de geografie, la oră, ne-a pus o întrebare. A văzut că nimeni nu știe așa că a vrut să ne amăgească puțin spunându-ne că cine știe răspunsul, are un 10. Am stat 4 secunde să mă gândesc și mi-a picat repede fisa pentru că urmărisem cu câteva zile în urmă un documentar legat de tema pe care o discutam la clasă și întrebarea pusă de prof. Și țaca-paca, am luat un 10. Și nu oricine ia 10 la profu’ ăsta. (Vorbesc serios, cine mă cunoaște știe cu cine am făcut).

Un alt exemplu ar fi acela că atunci când ești într-un grup și se termină orice fel de conversație și este momentul ăla jenant când toată lumea stă pe telefoane, iar tu bagi o maximă din aia. Fi deștept, ia o glumă proastă și spune-o. Bagă vrăjala că ai găsit-o și ți se pare awkward, dar funny în același timp. O să dai un zvâc și conversația va continua pe alte teme sau chiar, aceeași. Am pățit de nenumărate ori.

Meh, și cam atât. A parut răutăcios, dar este realitatea. SOCIETATEA nu iartă, doar critică, observă și merge mai departe. Nu căuta minciuni „jmekere”. Mai bine află adevăruri dureroase și treci peste. Astea te întăresc psihic.

Până pe data viitoare,

Să nu scapi cafeaua!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s