Toată lumea face trap

Băi sincer nu știam ce să scriu pentru dimineața asta, dar uite că am găsit ceva așa că pune niște zahăr în cafea că articolul ăsta poate să fie puțin amar.

Toată lumea face trap. Și nu, nu este o concluzie, este o realitate. De la „iutuberi” până la așa ziși „celebrii anonimi” (mai mult anonimi decât celebrii), toți apelează la un instrumental „jmekerie” de pe Youtube sau un sample ceva, și încep să „dea pe beat”(beat=bıt).

Trap-ul a avut o explozie în România când o anumită trupă careia nu vreau să-i dau numele, a adoptat stilul ăsta de muzică care, in proporție mare, a prins la copii. Nu am nici o chestie, sunt imparțial, dar las-o dracu de treabă, a trebuit sa ascult o piesa de la ei de 3 ori doar ca sa-mi dau seama la ce se referă un singur vers. Acum nu știu, capacitatea mea mintală nu duce prea mult și mna. Nu o să înteleg prea repede. Da’ au piese care nu sună rău, imi plac, dar cu altele au dat cu palma în căcat când le-au scos. Și partea clișeică este că dacă îi iei separat pe artiștii din trupa respectivă, cântă calumea (unii dintre ei), dar împreună mai bine ar spune o poveste de Creangă.

Dar cum se face că în strainatate sună altfel? Din străinătate am importat și noi genu’ ăsta de muzică și serios, ăia știu ce înseamnă de fapt trap-ul.

Hai să-ți explic ce este și cum se face trap-ul la noi. Se ia un sample și se modifică puțin… sau nu! Ce dracu, cui îi pasa de instrumental. Doar vocea și versurile sunt importante nu? De fapt, nici versurile, lasă-le dracu! Să rămână vocea. Dar stai! Nu poți pune pur și simplu vocea așa rece fără un pic de edit, nu? Și din motive de timp pierdut prea mult pe edit de voce, a apărut Auto-Tune.

Ăsta ce mai e? Auto-Tune este tot ce auzi tu de la un timp în coace la toți sau majoritatea interpreților din țară.

Cum funcționează? Îți modifică vocea, ce e așa greu de înțeles? Vrei chestii tehnice? Nu îți trebuie, îl dai din setari la maxim și aia e.

Acum versurile. Totusi, am stabilit ca nu sunt importante, dar trebuie să existe ca au ele un rol acolo. Nu trebuie să aibă logică. Câteva cuvinte random pe acolo, vorbesc serios. Auto-Tune face restul.

Îți mai trebuie un nume din ăla „jmekerie” așa că apelează la ceva abstract și retoric să vadă lumea ca ai sarcasm și ești deștept că așa spun niște statistici, dacă ai din astea ești deștept. Eu m-am gândit la un nume: Gușteru’

Îți mai trebuie un nume de piesă și o colaborare și gata! Ești artist complet de Trap. Așa funcționează la noi.

Uite piesă: Gușteru feat. Tragix – gansta, stradă și papuci (Official Video)

Hai, zi tu! N-ar prinde bine numele ăsta în Trending acolo pe #1 ?

Mă rog, și tot felul de trap-uri mixate. De exemplu, Uddi are o piesa(care acum nu imi aduc aminte numele) în care a abordat stilul Raggae-Trap. Da, termenul ăsta l-am auzit și eu la altcineva că nu mă ducea mintea. Sincer să fiu, piesa nu sună rău, a apărut acum câteva zile, poate știi la care mă refer.

Toată lumea face trap că în principal e doar sfânta tehnologie a editatului și filtrarii de sunet. Nu prea mai contează dacă il fac și bine, trapu’ ăsta. Suntem în epoca disparițiilor (pot să-i zic epocă?). Și nu mă refer la Elodia, care acum serios, să-ți fi disparut ție mama sau sora sau fiica că nu mai făceai și nu mai distribuiai glumele alea care unele chiar erau de cacat. Prin dispariție mă refer la muzică. Nu știu care dintre voi, care ascultă trap-ul ăsta românesc, ascultă și alt gen de muzică. Și prin alt gen nu mă refer la alte comerciale, ci la genurile alea de muzică unde sunetele alea se produc pe viu și nu știi daca o să mai auzi la fel a doua oară, pentru că sunt sunete umane, reale. Mă rog, poate sunt eu „de modă veghe” care nu inghite „noul, revoluționarul, viitorul”.

Ar fi mai multe de spus despre subiectul ăsta, dar nu vreau să mă lungesc și să te plictisesc. Ai o cafea de terminat și trebuie să pleci, sau nu

Aștept părerea ta în privat(Din meniu, Contact) sau aici într-un comentariu.

Până pe data viitoare,

Să nu scapi cafeaua!

Apropo, îți recomand să asculți:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s