Paștele mă-sii!

Înainte să-mi sari în cap, să părăsești acest site si să nu vrei să-l mai vizitezi, te rog să citești până la capăt și apoi să iei o decizie!

În ultimele două zile am tot fost bombardat in NewsFeed-ul Facebook-ului cu tot felul de postări de paște. Toate sunt la fel. Sună cam așa: „Fie ca..”. Ok, fie, da. Am înțeles. Toatee urările încep cu „fie ca…”. Să continuăm. „Fie ca lumina sfântă a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos să vă îmbuneze și să vă aducă numai lucruri bune in viață, să pătrundă in casele sufletelor voastre și să vă binecuvânteze! Vă urez numai lucruri bune și Paște fericit!”

Hai sa analizăăăăm! Păi în primul rând, formalitați din astea vezi doar de sărbători. Bun. În al doilea rând, din punct de vedere gramatical ( sau ceva…) eu știu de la profa mea de română din generală( dacă greșesc nu e vina mea) că se scrie corect ” Un Paște fericit” si nu „Paște fericit”.

O altă chestie care mă amuză, este formalitatea asta care-mi iasă pe ochi. Să știi că eu de fiecare dată când citesc o asemenea urare copiată de pe net sau inspirată sau ma rog, o să-mi lăcrimeze ochii instant! Să nu mai pun la socoteală că o să-mi fiarbă și ficatu’ de emoții( da, de emoții, nici de cum de la băutura sărbătorii de paște…). Nu cred că trebuie să mai dezvolt punctul ăsta…

Bun! Toate ca toate ,dar de ce doar de Sărbătoare trebuie să fi bun? De ce doar de Crăciun, Paște sau Revelion ți se deschide inima mai tare decât cracii unei curve de pe centură, la urări de bine si bucurii. Tot anul îți bagi organul reproducator masculin in diferite obiecte, stai de mână cu Dracu’ și de sărbători parcă te pleznește o palmă pe care scrie „gânduri si fapte bune”.

Acum serios, ar trebui sa nu fim condiționați de o sărbătoare, când să facem fapte bune, să impartășim gânduri și când nu. Sărbătorile, din perspectiva mea, sunt ca să onorezi acele fapte bune presupuse pe care le faci tot anul, și sa te motiveze să faci asta in continuare. Atat pot spune, nu vreau să intru in subiectul religiilor.

Aș vrea să te gândești la asta și aș vrea să-mi lași in secțiunea de comentarii de mai jos, părerea ta!

Dacă îți place ce scriu, nu ezita să distribui și prietenilor tăi!

Până pe data viitoare,

Să nu scapi cafeaua!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s